Darwinistane har det med å drite på draget. Denne gong representert ved “human atferdsøkolog” Terje Bongard, som sjølv openbert utelukkande siklar på unge damer, og trur at det er intellektuell innsikt og sjølvironi som gjer at menn gidd å ligge med oss som har passert tredve.

Slik får han sagt det:

– Vår kropp og vår hjerne er et resultat av millioner av års naturlige og seksuelle seleksjon. De menn som tente på kvinner i 50-årene har ingen etterkommere. Så enkelt er det.
– Vi tenner på det som gir det beste avkommet. Ungdom og skjønnhet hos kvinnen signaliserer en lang reproduktiv periode og symmetri angir gode gener. Videre vet vi at et delingsforhold mellom midje og hofte som ligger omkring 0,6 – 0,7 oppfattes som tverrkulturelt mest attraktivt blant menn.

– Når vi forstår disse mekanismene, kan vi lettere leve med dem. Vi menn må leve med sorgen over at når våre kvinner runder 40, da går det feil vei. Vi må leve med at vi går gjennom livet med et dypfølt ønske om å ligge med de fleste fine damene vi ser.

– Vi er jo nødt til å temme disse følelsene. Vi kan ironisere over dem og finne løsninger som gir oss gode liv likevel.

Det er berre det at mennesker ikkje berre har sex for å få ungar. I likhet med andre menneskeaper brukar me sex som ein del av vår måte å vere i lag med andre på, og som lim i viktige relasjonar. Og veit du, Bongard, eg treng ikkje forske for å vite det eingong, dette tilhøyrer den delen av vår viten om det sosiale som er himmelropande openbar.Menn tenner ikkje berre på dei sprengfertile damene. Menn tenner faktisk på kvinner dei elskar også. Menn tenner på kvinner mellom 14 og 50 dei ikkje kjenner eingong, heilt utan å ta hardt i, og jammen meg får einslege kvinner over 50 seg noko og. Heilt utan at menn må ty til sjølvironi og intellektuelle øvingar for å få erigert penis, når dei ligg inntil ei varm og generøs kvinne som begjærlig grip dei med munn og hender og gjev av seg sjølve. Menn og kvinner har sex for trøyst, sex for avspenning, sex for kos, og berre fordi det er den billigaste moroa me kan ha. Me har sex med folk me elskar, sex med folk me har krangla med og sex med folk me ikkje eingong vil vakne med. I alle formar og alle aldrar. Menn tenner på kvinner i eit bredt aldersspekter, og me har sex heile året, uavhengig av brunsttid, som pregar artar som utelukkande har sex når dei skal formere seg. Rett og slett fordi sex hos menneske er noko meir enn reproduksjon.Bongard og paven kan ønske det så mykje dei vil, men dei klarar ikkje redusere den menneskelige seksualiteten til rein formeiring.Men at både menn og kvinner kan kikke litt ekstra på dei aller finaste eksemplara av arten er ein annan sak. Det å ville ha sjokoladekake utelukker ikkje at ein også set pris på ei skive heimelaga brød med godt smør.
For her er det darwinistane har det med å drite seg ut: Dei trur naturen er så jækla enkel. Dei og paven. Og han trur no i det minste på noko han ikkje ser, medan slike som Bongard ikkje eingong trur på det alle ser.