Jan-Ivar Trones er sitert på nokre underfundige formuleringar i VG i dag.

Vi har en moral som vi gjerne har fått gjennom kristendommen. Kristendom var et fremmedord den gangen.

Sex har nok ligget som et bakteppe når de var på jakt, for eksempel, sier han.

Jan-Ivar Trones jobber som konservator ved Salten Museum i Bodø. Nordlendingen, som har forskningskompetanse på Steinalderen, utelukker ikke at sexslaver, sexleketøy, gruppesex og transvestittisme var hyppige ingredienser i hverdagen til folk som levde på den tiden.

Så langt er det for meg uforståeleg kva for ei sak VG freister å koke saman i vårvarmen. For:

Steinaldereksperten skulle gjerne likt og sett materialet til den nyere forskningen, som ifølge avisen Times Online argumenterer for at våre forfedre hadde et utsvevende sexliv.

– Det hadde vært interessant og visst hvor man har forsket, og hvilket materiale som er grunnlaget for tolkningen, sier han. 
 

Er det berre meg eller er dette ei verkeleg tom ikkje-sak?
VG har nemleg berre lese Times Online si omtale av den etterkvart mykje nettomtalte (du kan google sjølv) Timothy Taylor si påstand om frivol seksualitet i steinalderen. Så har dei ringt nokon som kan noko om steinalderen i Noreg, men som openbert ikkje kan seie noko om seksuallivet på den tida, men berre kan hipse litt på skuldrene og seie at han ikkje kan utelukke noko.

Stakkars Trones, blir teken til inntekt for ei komplett innhaldslaus sak der VG ikkje eingong gidd å setje seg inn i kva Taylor har sagt.

Og kvifor utøver VG slik innhaldslaus ikkje-journalistikk?

Fordi dei ikkje kunne la sjansen gå frå seg til å slå opp denne overskrifta:

Steinaldermennesker drev trolig med gruppesex, sexslaver og sexleketøy

Reklamer