I morgon skal eg stille med kake på skule- og barnehagearrangement. Slike kaker skal vere moglege å frakte, dei skal sjå pene ut og vere moglege å dele i innbydande stykker. Eg har berre oppskrifter på slike kaker som smakar fantastisk, men som fell frå kvarandre om eg freister svuppe dei over på kakefat. Eg kan google sjølv, men om nokon der ute sit på ei lett og grei kakeoppskrift som passar formålet, så vil eg bli VELDIG takksam om de vil dele.
Ja, og så litt Song for Eirabu-omtale. Eg har prata med NTB, og dei pushar som kjent sakene sine til diverse aviser. Til dømes denne og denne. Og 34 andre aviser. Det var artikkelpusharen sin, det!
Flott omtale i sumpen i dag. Dette blir nok sommer-lesestoffet tenker jeg!
Helene – viking 🙂
(Smørbrødkake er sunt og godt, og lett å dele opp)
Smørbrødkake høyres interessant ut, viking-Helene!
Alt Godt har mange kakeoppskrifter tilpasset korpsbasarer og lignende:
http://altgodt.wordpress.com/2009/05/15/kaketips-for-17-maifest/
Jeg pleier å bake den kaka som står på kakaopakken til slike formål. Den er enkel, kjempepopulær blant ungene og umulig å gjøre feil med. 🙂
Det var jo kjekt! Fint intervju 🙂
Kakeoppskrifter er eg ikkje så god på, men ei enkel sjokoladekake slår jo aldri feil for barna iallfall.
Når går sperrefristen for anmeldelse av boken din ut egentlig? Jeg lurte på å anmelde den og se om jeg finner noen som vil trykke det. Kanskje lese boken først. Kanskje kjøpe den først…
Eg sug på kaker, men browniesposen frå Møllerens er ei gåve for sånne som meg.
Ole: Eg er ikkje kjent med nokon sperrefrist! Kjøp, les og anmeld i veg, du!
Mmm, kake!
Om du vil prøv noe annet enn sjokoladekake (som jo riktig nok sjelden slår feil), kan du prøve denne banankaka, som jeg har bakt ofte nok til å kunne utenat:
4 egg, 4 kopper sukker (piskes til eggedosis), 4-5 bananer (most), 3 dl smelta smør, 1,5 dl melk, 9 dl hvetmel, 4-5 ts bakepulver, 2 ts natron, 4 ts vaniljesukker. 175 grader, 45 min, nederst i ovnen (i stor/høy langpanne). Veldig godt med hakka nøtter/mandler i også, men det er det jo ikke alle som tåler
Kjør eplekake: Du blander opp sukkerbrødbunn, men har gjerne litt passende krydder oppi. Eplene skreller du og deler i tynne båter, de has oppi en plastpose med godt med sukker og kanel, det hele ristes godt. Eplene legges pent oppå sukkerbrødrøra, de kommer da til å synke litt inn i kaka, men det er med vilje. Restene av sukkeret og kanelen strøs oppå kaka- og for at ting ikke skal bli brent kan det være at du må ha over et bakepapir sånn halvveis inn i steketida.
Hussj oppi ommen, og dump nedi aska.
Serveres med masse vaniljeis på hjemmebane.
Vaniljemuffins med melisblandetmedvann på toppen. Slipper til og med å dele de opp i stykker. Tror det skal ligge en enkel og god oppskrift på vaniljemuffins på bloggen min, hvis du bare søker på «muffins».
Flott intervju! Jeg autooversatte til nynorsk etterhvert som jeg leste det. Det er definitivt nynorsk som er målføret ditt, ja.
Flott at Vigrid ble tatt opp, jeg er helt enig i at det er på tide (og viktig) at vi tar tilbake begrepene som for eksempel rasistiske organisasjoner har lagt beslag på.
Svigermor har en kake som både er lett å bake, syndig god, langpannefraktbar og kan skjæres i masse, masse biter: http://nuftenoft.wordpress.com/2007/07/28/sjokoladekake-den-flate-gode/
Og hei, jeg var jo i intervjuet ditt! Så gøy!
Takk for kaketips, folkens!
Eg kan ingenting om kaker, men tenkte å dele med deg og dine lesarar ei tilståing som er ganske saftig: etter å ha følgd deg og skriveprosséssen i så lang tid, var det først i dag, for to minutt sidan då eg las artikkelen på firda.no, at det gjekk opp for meg at det ikkje er «Song for Eiarbu» boka heiter. Hjelpemeg. Men Eiarbu kling i det minste fint i mine øyre. Sjølv om det er ruskande gale 🙂
Eg ser at det står Song for Eirabru eit par stader rundt om på nett også. Men så lenge det kling fint, så. 🙂
Når det gjelder kaker, så går jeg for å kjøpe hveteboller på buttiken. De er gode.
Så lenge det ikkje står Sorg for Eirabru er det vel greitt, eller?
Lise: Er ikke sikker på om det er nynorsk som er 1.spåket til Kristine, nei. Hun er født i Bergen og bodde der til hun var 6.5 år. Da vekslet hun mellom bergensk og Stordamål etter hvem hun snakket med. Da hun bodde i Danmark lærte hun seg raskt et flytende dansk (jysk). Og hva skjedde da: Bergenseren var borte vekk . Å, akkurat nå lurte jeg på om det handlet og frigjøring. Skitt. Hun skriver flott nynorsk.
Ikke og, men om frigjøring
Geita lurer på om seigemennene svømte rundt langt der nede på kakefatet?
Tja, langt nok nede og i grumsete nok gele til at femåringen syns det var skikkeleg TØFT! Han er også heilt overbevist om at han såg ein hai nedi geleen også.