Fletteloff

500 gram kveitemjøl
1 pakke tørrgjær
1 teskei salt
1 teskei sukker
3,75 dl lunka vatn
nokre spiseskeier olje

Etter deigen har heva til dobbel storleik i omnen (ha lyset på, så er temperaturen perfekt),
eltar du den ut på reint bakebord, og deler deigen i fem.
Kvar del blir rulla ut til ei lang pølse, og så flettar du dei saman på plate med bakepapir på.
Samme greia som vanlege fletter, lett som ein plett.
Om du legg den diagonalt på plata, får du plass til heile brødet.

La brødet heve ein halvtime, pensle med egg, dryss på valmuefrø, vips i omnen.
200 grader, nederste rille, 30 minuttar.

Mens brødet steiker, lagar du vårsalat.

Vårsalat

Eit halvt kålhovud, skjær i bitar, og krønsj til smått i høveleg kjøkenmaskin.
Eit knippe gulrøtter, gjerne seks i talet, også hakka til smått i maskina.
Alle sylteagurkane i eit lite glas sylteagurkar, hakka til smått i maskin.
Halvdelen av laken frå sylteagurkane og ein pakke majones.

Rør alt saman.

Nybakt fletteloff servert med godt smør og vårsalat.
Laurdagskjensle i heile kroppen.

Advertisements